lunes, 30 de junio de 2008

Siguen las ATC's

Aquesta vegada farem un pas a pas, us explicaré des del principi com es fan les atc i us posaré fotos, no tant pel model (ja que cadascú s'ha de fer els seus) sino més aviat perquè tothom vegi clars els passos a seguir. No s'ha d'oblidar que les atc són una oportunitat de ser creatives, de provar coses, són molt petites i per tant s'acaben de seguida i a més.....NO S'HAN D'ACOLXAR!!!! je...Je....je
Esta vez vamos a plantear una serie de 4 atc, paso por paso, más bien para que todas podáis saber como se hacen, y no tanto por el modelo en sí, ya que cada una debe crear sus propios modelos...

Bé, el que farem és marcar en un tros de fliselina gruixuda les atc que volem treballar, en aquest cas 4, i deixem un marge al voltant, que més endavant retallarem.
Bueno, vamos allá:
Yo suelo marcar en un trozo de entretela gruesa la cantidad de tarjetas que voy a trabajar, es este caso 4, y dejamos un margen a todo alrededor.
Després ho planxem a la part del darrere de la roba i retallem tot el que no necessitem.
Planchamos la fliselina en la parte de atrás de la tela y recortamos todo lo que no necesitamos.


Ara arriba la part de decorar el fons, i aqui tot s'hi val. En aquest cas brodat amb fil metal·litzat...
Ahora viene la parte de decorar el fondo, y todo vale!. En este caso es bordado con hilo metalizado...

Ja està toooot brodat!
Aqui está tooooodo bordadado!

Quan acabem tot el que volem fer en el fons ja es poden tallar les 4 atc.
Cuando terminamos el fondo ya se pueden cortar las 4 tarjetas


Llavors arriba el moment de personalitzar cada tarjeta , ja que malgrat les hem fet amb el mateix material, no n'hi pot haver dues d'iguals!!! En aquestes acabo d'utilitzar per primer cop les roben que vaig tenyir jo mateixa...
Y entonces viene la parte de "personalizar" cada una de ellas, pues aunque se peden hacer con el mismo material nunca puede haber dos piezas iguales. En éstas que veis, he utilizado por primera vez las telas que yo misma teñí hace unas semanas.....

Un cop acabades ja poden enganxar la cartolina a la part de darrere perquè quedi ben bé com una postal.
Una vez terminadas ya se puede una cartulina por la parte de atras, para que queden como si fueran postales.

I per acabar, es retallen a la mida justa i es fa l'acabat al voltant. En aquest cas un zig-zag ben espès, encara que hi ha moltes altres maneres d'acabar-les i aquest només n'és un exemple.
Para finalizar, se recortan a la medida justa y se hace el acabado final. En este caso es un zig-zag a máquina, aunque no es obligatorio, el caso es terminarlas bien pulidas, y para ello vale qualquier método...

Au llestos!!! Ara només em falta posar les dades i ja estaran a punt per canviar!!!
Listos!!! Ya sólo falta escribir los datos, poner el título, firmar y a cambiar!!!!

viernes, 27 de junio de 2008

Més ATC's


Bé, en resposta a alguns correus que he rebut, voldria explicar sense allargar-me massa algunes cosetes més sobre els intercanvis d'ATC's.

Com fer que quedin rígides?
Per poder cosir, brodar, enganxar i manipular la superfície de les atc's s'hi ha de planxar una fliselina de roba gruixuda, entretela de modista de la que s'utilitza per colls i punys o qualsevol altra suport que permeti cosir per damunt. Un cop acabada, al darrere s'hi posa una cartolina on hi podeu escriure toootes les dades.

Què fer per apuntar-se a la llista?
Doncs enviar-me un correu electrònic o deixar un comentari en aquest blog dient que hi esteu interessats/interessades.

Com funciona la llista d'intercanvis?
Mooolt fàcil, trieu un nom de la llista i li envieu correu preguntant si vol fer un canvi amb vosaltres.
Un cop us haureu inscrit, rebreu la llista completa per e-mail (així com totes les actualitzacions que es van fent cada cop que algú s'hi apunta). Realment la primera vegada no haureu de fer res més, perquè algú de la llista us enviarà un missatge preguntant si voleu intercanviar. Si contesteu que sí, es fa l'enviament de l'ATC respectivament i quan l'haureu rebuda, només heu de notificar-ho a la persona que us l'ha enviat. D'aquesta manera ens assegurem que l'intercanvi s'ha completat i no s'ha perdut cap carta!!!Després d'això ja podeu iniciar una altra "conversa" amb una altra persona de la llista.....i ja no parareu mai més!!!!


Perquè s'ha de contactar d'una en una?
És important demanar canvi cada vegada a cada persona, ja que, encara que hi estem inscrites, sempre hi pot haver una temporada de feina en la que no us vagi bé fer les ATC's i també per assegurar-nos que la persona amb qui volem canviar està disponible i no de vacances.....

Bien en respuesta a algunos correos que he recibido, aqui tenéis unas cuantas respuestas sobre los intercambios de ATC's, espero que nadie se aburra.....je...je

Cómo hacer que queden rígidas?
Para poder coser, bordar, pegar y manipular la superfície de la tarjeta hay que ponerle una base de fiselina, entretela de modista de la que se una para cuellos y puños o qualquier otro soporte que permita coser por encima. Al finalizar la ATC hay que pegar detrás una cartulina dónde se pueden escribir todos los datos.

Qué hacer para apuntarse a la lista?
Pues la cosa es bastante fácil, me podéis escribir un correo electrónico o bien dejar un comentario en este blog diciendo que os interesa participar en los intercambios.

Cómo funcionan los intercambios?
En realidad el funcionamiento de los intercambios es tan fácil como esto: escoger una persona de la lista y mandarle un e-mail diciéndole si quiere hacer un cambio con vosotras.
Una vez os hayais inscrito, recibiréis por e-mail una copia de la lista completa (y también todas las actualizaciones cada vez que se apunta alguien más). A partir de aqui, probablemente recibiréis la "invitación" de una de los miembros más antiguos de las lista que os pedirá si quereis intercambiar, y si respondéis que sí, ya sólo tenéis que mandaros la ATC mutuamente!!! Cuando recibáis la carta es muy importante mandar un correo a la persona que os la envia, así nos aseguramos que todas la hemos recibido y ninguna carta se ha perdido.Una vez empezado ya no podréis parar....
Porqué contactar una persona cada vez?
Aunque se esté inscrito en la lista, siempre puede haber una temporada en que no se tienen ATC para cambiar ni tiempo para hacerlas, además así nos aseguramos que la persona con quien queremos cambiar está en casa y no de vacaciones.....

Aquesta és una sèrie de 4 cartes que vaig fer a partir d'una postal amb una imatge antiga que em va encantar!!! Per mi va ser la primera experiència de retoc amb l'ordinador. Primer vaig retocar la imatge amb el photoshop de 4 maneres diferents, les vaig imprimir sobre seda i després les vaig brodar amb cintes de seda i fils metal·litzats. I aquí teniu el resultat:

Esta serie de 4 atc's fué mi primera experiencia de retoque con ordenador. Utilicé una postal antigua que me gustaba mucho y después de hacer los retoques de 4 maneras distintas las imprimí sobre seda. Por último hice los bordados con cintas de seda y también hilos metalizados.



jueves, 26 de junio de 2008

Què és una ATC????


Ja fa temps que vam publicar un article a la revista de la AEP sobre les ATC's, així com també s'ha editat a la revista artepatchwork http://www.artepatchwork.com/?page_id=15 i ara ja fa diversos anys que se'n fan intercanvis en molts països del món, després de la idea que va tenir un artista suís que es diu Vanci Stinermann. Ell va tenir la primera idea i des de llavors és una moda que s'ha anat estenent per tot arreu.Actualment s'està gestionant una llista de gent interessada en aquest tema i com que cada cop són més les persones que s'hi interessen, avui voldria explicar què és i com es fa una ATC i també proposar-vos que ho proveu i us animeu a intercanviar!!! Si us fa gràcia no dubteu a escriure'm!!!

Les ATC's (Artist Trading Card) són, per les que no sabem anglès ...je...je... tarjetes tèxtils artístiques per canviar i col·lecccionar. Com el seu nom indica són petites obres d'art, i per tant han d'anar SEMPRE signades, numerades i amb un títol, i a més han de ser exemplars únics. Com que els intercanvis es fan en tants països del món, és per això que les normes i les mides han de ser exactes, ja que es compleixen per igual en qualsevol país.

Hace ya tiempo que se publicó un artículo en la revista de la AEP sobre las ATC (Artist Trading Card) y también en la revista artepatchwork http://www.artepatchwork.com/?page_id=15 y ya que cada vez hay más gente interesada en este tema, he dicidido explicar bien qué son, cómo se hacen y cómo se intercambian. Actualmente hay una lista que ya funciona donde podéis inscribiros sin ninguna obligación, así es que animaos y no dudéis en escribirme!!!!Las ATC's son Tarjetas textiles de colección que deben respetar unas normas estrictas en cuanto a medidas, pues éstas se cumplen por igual en todos los países. Por esta razón deben ir SIEMPRE firmadas, numeradas, con un título y además deben ser piezas unicas!!!!!!

Qüestions Tècniques
La mida exacta d'una ATC és 6'4cm x 8'9cm (en polzades 2.5" x 3.5")
A la part del darrere hi ha d'haver obligatòriament: títol de l'obra, número de la sèrie (si és que en forma part), dades personals de contacte (nom, adreça postal, i e-mail ó telèfon per les no-informàtiques) i per últim la firma, ja que és petita però una obra d'art única!!!!
Què és una serie?
Doncs es tracta de fer diverses targetes amb el mateix "tema" però amb algunes diferències entre elles. Estan treballades totes 3 a l'hora fent un fons comú, i després cadascuna té el seu brodat únic. Si les observeu, les dues mostres que hi ha en aquesta pàgina són dues sèries de tres. El títol és "Cuores 1/3", "Cuores 2/3" i "Cuores 3/3"
Quines tècniques s'utilitzen?
Aquesta és la millor cosa de les ATC's!!! Que es pot fer de la tècnica que es vulgui, en això hi ha llibertat total i absoluta!!! La única cosa que es demana en aquest tipus de targeta és que sigui TÈXTIL (ja que n'hi d'altres materials, com scrapbooking, mixed-media, paper, etc). Encara que s'hi poden afegir tota mena de petits elements que no facin gaire volum: perletes, brodats, metalls, fibres brillants, floretes seques, i un llaaaarg etc...
Cuestiones Técnicas
La medida exacta es de 6'4cm x 8'9cm (o en pulgadas 2.5" x 3.5")
En la parte de atrás deberan figurar obligatoriamente los siguientes datos: título de la obra, número de la serie (si es que pertenece a alguna), datos personales de contacto (nombre, dirección postal y e-mail o teléfono para las que no les gusta el ordenador) y por último la firma, puesto que, no olvidemos que se trata de una pequeña obra de arte única!!!!
¿Qué es una serie?

Se trata de hacer varias tarjetas con el mismo "tema" pero con pequeñas diferencias que las hagan únicas. Se trabajan conjuntamente, pues los materiales son los mismos para el fondo de las tres, y después se le añade a cada una su particulariedad. Si os fijais en los ejemplos de esta página veréis que son series d e tres. Entonces para titularlas y numerarlas se hace como sigue: "Cuores 1/3" "Cuores 2/3" y "Cuores 3/3"
¿Cuáles son las técnicas que se puesden utilizar?

Pues la verdad, es que esto es lo mejor de todo!!! Que se pueden hacer con libertad total y absoluta. La única restrición es que sean TEXTILES, (pues hay otros tipos de targetas con materiales distintos). De todas formas siempre se pueden añadir toda clase de pequeñas cosas, siempre y cuando no tengan un volumen excesivo a la hora de meterlas en un sobre para el correo. Se usan: costuras a mano o a máquina, retales diminutos, collages, adornos, abalorios, perlitas, botones, galones, cintas, metales...y un laaaaargo etc....

miércoles, 25 de junio de 2008

Próximos Cursos

Tenim cursos programats pels propers dies:
Juliol
Divendres 4: Aplicació a màquina,multitècniques.
Lloc: Premià de Mar
Horari: de 15'00 a 20'00
Divendres 11: Acolxat a màquina, nivell 1, iniciació.
Lloc: Premià de Mar
Horari: de 15'00 a 20'00
Setembre
Dissabte per determinar: Aplicació a màquina, multitècniques.
Lloc: Premià de Mar
Horari: de 9'00 a 14'00
Dissabte per determinar: Acolxat a màquina, nivell 2, perfeccionament.
Lloc: Premià de Mar
Horari: de 9'00 a 14'00
Octubre
Dissabte 11: Cares
Descripció: Caras es un curs especial per intentar una idea nova, divertida i contemporànea. El que es farà és treballar la imatge d'una foto de forma lúdica y desenfadada, encara que sempre intentant mantenir els "trets" de la persona fotografiada. Més aviat es tracta de caricarituritzar les imatges i no de fer una foto realista, treballant bàsicament el contrast de color i fent atenció a l'expresió facial. Hi ha unes coses més difícils que d'altres, i és per això que us demano molta atenció en l'elecció de la foto i també de la mida amb la que es traballa, ja que només es tracta d'aprendre la tècnica amb un primer retrat!!!!
Lloc: Sant Feliu de Guíxols, Girona. X Exposició Nacional AEP.
http://www.patchworkespana.es/
http://www.patchworkespana.es/html/eventos.htm
Horari: de 10'30 a 13'30 i de 14'30 a 17'30

Próximos cursos:
Julio
Viernes 4: Aplicación a máquina, varias técnicas.
Viernes 11: Acolchado a máquina 1.
Lugar: Premià de Mar
Horario: de 15'00 a 20'00
Septiembre
Sábado por determinar: Aplicación a máquina.
Sábado por determinar: Acolchado a máquina 2.
Lugar: Premià de Mar
Horario: de 9'00 a 14'00
Octubre
Sábado 11: Caras
Caras es un curso especial para intentar algo nuevo, divertido y contemporáneo. Lo que vamos a hacer es trabajar la imagen de una foto de una manera lúdica y desenfadada, aunque siempre intentando mantener les "rasgos" de la persona fotografiada. Más bien se trata de caricariturizar las imágenes y no de hacer una foto realista, trabajando básicamente utilizando el contraste de color y centrándonos en la expresión facial. Hay unas cosas más difíciles que otras, y es por eso que os pido mucha atención en la elección de la foto y también del tamaño con el que vamos a trabajar, pues se trata de aprender la técnica con un primer retrato!!!!
Lugar: Sant Feliu de Guíxols, Girona. Xª Exposición Nacional de Patchwork AEP
http://www.patchworkespana.es/
http://www.patchworkespana.es/html/eventos.htm



Aracena


També us vull ensenyar els resultats de la classe a Aracena. Aqui podeu veure les valentes que es van atrevir amb unes Cares precioses....van pencar moooolt i al final del dia tothom tenia bons resultats!!!
Estas son las Caras que hicimos en el curso de Aracena, como véis, todo el mundo trabajó mucho, aunque por algunos problemillas técnicos no se pudieron terminar de coser...

Al final de la classe ens van venir a veure la Curra Márquez i les seves alumnes, que ja habien acabat el seu curs...
Aquí tuvimos la visita de Curra Márquez y todas sus alumnas que ya habian terminado su curso de jarrones....también muy interesante....

martes, 24 de junio de 2008

Aracena


Ei, com anem?? Us vull ensenyar unes quantes fotos que va fer en Miquel, també anomenat Patch-reporter, a la 1a Fira de Patchwork a Aracena, dels passats 12 al 15 de juny de 2008. Hi havia 9 exposicions en total, de les quals només en vaig poder veure 7, ja que va ser molt i molt intens!!! Les exposicions estàven repartides per les diferents sales del poble i totes van valer la pena...
Quiero mostraros unas cuantas fotos de Miquel, el super reportero-patchwork, hechas en la 1ªFeria de Patchwork en Aracena. Todas las exposiciones estaban repartidas por las diferentes salas de la ciudad y aunque no llegué a verlas todas, fué un findesemana muuuy intenso!!!
Una de les que vaig trobar molt espectacular va ser la del Teatro Sierra de Aracena, on hi havia la col·lecció de quilts dels Tentmakers d'Egipte. Els tapissos són treballs d'aplicació a mà fets pels artesans d'aquest país, la majoria, homes que cusen a terra amb els genolls doblegats durant 10-12 hores diàries.
Una de las más espectaculares fué la de los tapices murales de los Tentmakers egipcios, con una muestra de piezas preciosas hechas por los artesanos de ese país, la mayoría hombres, que suelen coser en el suelo con las rodillas dobladas durante más de 10-12 horas diarias.
També molt i molt maca l'exposició de l'Església de San Pedro, que és un projecte solidari anomenat Hilo de Mujer a Mujer. Més de 200 dones afganeses broden uns quadrats a mà, que després es venen a Europa com a cooperació i després s'incorporen en altres obres d'art tèxtils europees. És com una trobada de cultures a través de l'art de cosir que va donar com a resultat moltes peces especialment emotives!!!
Y muy pero que muy bonita, la exposición del proyecto solidario Hilo de Mujer a Mujer. Éste permite que más de 200 mujeres afganas borden cuadros a mano, que luego son vendidos en Europa como colaboración, e incorporadas en las obras de arte textil europeo.



Una altra proposta variada i espectacular va ser la de l'exposició-concurs La Naturaleza, a l'Institut de San Blas, on hi havia obres de moltes províncies i propostes molt ben realitzades.
Y otra de las propuestas con obras muy espectaculares fué la de la exposición-concurso La Naturaleza.